Szybkie chłodzenie

Schładzarki szokowe są bardzo dobre w użytkowaniu. Idealnie sprawdzają się w większych lokalach gastronomicznych, czy też cateringowych, gdzie przygotowuje się duże ilości jedzenia na zapas. Firmy cateringowe mają do uszykowania czasem bardzo duże ilości jedzenia na zapas, aby móc się ze wszystkim wyrobić na czas. W tym momencie przydaje się dobra schładzarka lub nawet kilka schładzarek, dzięki czemu można wszystko przygotować i od razu schłodzić lub nawet zamrozić. Taka schładzarka w szybkim tempie powoduje, że temperatura w jedzeniu gwałtownie spada. Takie czynności powodują, że w jedzeniu nie rozwijają się żadne mikroorganizmy, a cała potrawa zachowuje walory smakowe przez cały czas. Takie schładzarki współdziałają z piecami konwekcyjno – parowymi. Aby wszystkie schłodzone lub zamrożone potrawy można było zjeść, to wystarczy wsadzić je na odpowiednią temperaturę do takiego pieca, a wszystko będzie odpowiednio przygotowane i każdy będzie mógł docenić kunszt gotowania najlepszych szefów kuchni.

kluczowe frazy: Niezawodny sterownik schładzarki do mleka, Dochodzenie odszkodowań górniczych w Koninie, środek tezauryzacji, krzem sieć krystaliczna